PHi1618
Uw Adviseur in Totaaloplossingen
aerotherm-bubbles-v2.jpg

Reflectie Materiaal voor gebouwen

Aero-Therm / GreenCoat Interior is een licht gewicht stucmortel, welke in een 1 mm dikke laag wordt aangebracht. Deze laag kan zowel als afwerklaag of onder een dunne laag traditioneel stucwerk toegepast worden. Dit laatste geeft de laag Aero-Therm een grotere bescherming tegen beschadiging zonder de unieke eigenschappen te verliezen.

 

Warmte reflectie voor gebouwen

Aero-Term

Wat maakt Aero-Therm zo innovatief?
In tegenstelling tot conventionele isolatie methodes gaat de werking van Aero-Therm uit van een totaal ander principe. De laag Aero-Therm heeft slechts een isolatiewaarde van 6%. Dit wil zeggen een relatief hoge Lambda waarde. Normaal betekent dit dat een product een weinig isolerende werking heeft.

Aero-Therm werkt echter totaal anders. De laag van slechts 1 millimeter heeft ongeveer dezelfde isolerende werking als 70 tot 100 millimeter steenwol. Dit komt doordat Aero-Therm de warmte reflecteert wat in vergelijking hetzelfde effect heeft als de dunne warmte dekens welke uitgereikt worden aan sporters ter voorkoming en verhelpen van onderkoelingsverschijnselen. Deze thermodeken is slechts een paar micron dik maar heeft een grote warmte reflectie waardoor de persoon niet verder afkoelt. De lichaamswarmte kaatst terug op de goudkleurige laag en behoudt hierdoor de warmte.

Door de kleine glazen microbolletjes te combineren met de best presterende isolatie Aerogel, welke ontwikkeld is door de NASA, is er een nieuw product ontwikkeld. Door dit product wordt warmte geabsorbeerd en vervolgens weer afgestaan aan de ruimte. De Aero-Therm laag is slechts 1 millimeter dik. De Aero-Therm helpt om een meer gelijkmatige temperatuur te creëren door het hele gebouw, van vloer tot plafond. De microbolletjes beginnen nadat ze de stralingsenergie hebben geabsorbeerd de warmte terug de kamer in te reflecteren, waardoor het de efficiëntie maximaliseert en de warmtebehoefte verlaagd. De wetenschap achter Aero-Therm betekent in de praktijk dat hetzelfde comfort kan worden bereikt bij een ongeveer 2 graden celcius lagere kamertemperatuur.

  Werking

Werking

aanbrengen.AT

Aero-Therm

Voorbeeld aanbrengen

afstrijken.AT

Aero-Therm

Voorbeeld afstrijken

Werking

Het hoofdbestandsdeel van Aero-Therm zijn glazen- en kunststof microbubbels welke door 3M geproduceerd zijn.
Deze microbubbels hebben een zorgvuldig geteste grootte, welke uniek is qua samenstelling. Als we de laag Aero-Therm doorsnijden vinden we in 1mm doorsnede 20 microbubbels op elkaar. Elke bubbel reflecteert de warmtestraling, door deze reflectie zal ongeveer 70% van alle energie worden gereflecteerd en is er geen koude uitstraling van het oppervlakte meer voelbaar. Dit resulteert een extreem korte opwarmtijd van de ruimte. Met andere woorden; u kunt later beginnen met het verwarmen van de ruimte middels een klokthermostaat. Ook kan de thermostaat lager doordat de temperatuur beleving in de ruimte behagelijker wordt doordat de koude straling van bijvoorbeeld de muur of het plafond verdwenen is. Aero-Therm kan desgewenst ook op de vloer worden gebruikt bij bijvoorbeeld een cement of betonnen vloer. Aero-Therm kan ook gebruikt worden onder vloerverwarming.

Aero-Therm heeft een optimale efficiëntie bij slechts een laagdikte van 1 millimeter. Deze laagdikte van 1 millimeter is vereist op de oppervlakten aan de binnenzijde van de woning om de stralingswarmte met 70% te laten terugkeren in de ruimte. Aero-Therm werkt door het absorberen van stralingswarmte.

De 1 millimeter dikke laag warmt zeer snel op en hierdoor zal het oppervlak van de muren de warmte weer reflecteren waardoor de overtollige warmte weer wordt afgegeven aan de lucht in de ruimte. Dit geeft een hoog “thermisch comfort”. De snellere opwarmtijd en de langere cool-down-tijd dragen bij aan een evenwichtigere kamertemperatuur. Hierdoor kan het verwarmingssysteem lager worden ingesteld, waardoor aanzienlijke energiebesparingen mogelijk zijn tot wel 35%. Een bijkomend voordeel van de warme wanden is een een veel lagere kans op condensvorming op het oppervlak, wat leidt tot schimmelgroei, welke schadelijk is voor de gezondheid.

Samenstelling

mede ontwikkelt door de NASA

rJm%owk5T1iypvA66VsI2g.jpg

"RoofClix" warmte en koude reflectie voor op het dak

 15% meer opbrengst van uw zonnepanlen

15% meer opbrengst van uw zonnepanlen

Door de Roofclix® dakelementen bovenop het bestaande dak aan te brengen kunnen de zonnestralen het onderliggende dak niet meer bereiken en dus ook niet meer opwarmen. Dit kan een warmtereductie opleveren van wel 40º Celsius of meer. De binnentemperatuur wordt beter beheersbaar en omdat het binnenklimaat meer behaaglijk wordt kan er gewoon worden doorgewerkt. Een aanzienlijke verbetering van het woon- en werkcomfort!

Wat is Roofclix®?

Roofclix®™ bestaat uit cassettes die via een klikstukje aan elkaar geklikt worden. 
Het klikstuk staat op een voetje. 
Zo ontstaat een nieuw systeem van 3 componenten: 
-          Het oorspronkelijk dak dat al water en winddicht was
-          Een open luchtspouw met onderbrekingen (de voetjes) 
-          De Roofclix®™ cassettes. 
  
Zomer 
Voor platte daken is het 8 maanden per jaar zomer. 
Platte daken bestaan meestal uit materialen die erg goed de zonnestraling absorberen waarna de bovenkant erg warm wordt. 
Temperaturen van 60 tot 70 graden Celsius zijn beslist geen uitzondering. 
Deze warmte wordt via geleiding doorgegeven naar de ruimtes onder het dak en aan de lucht boven het dak. 
De Roofclix®™ cassettes reflecteren de zonnestraling erg goed. 
Het kleine beetje warmte dat er toch nog door komt wordt meegevoerd door de (geringe) luchtbeweging in de spouw. 
Het resultaat is dat het oorspronkelijk dak aan de bovenkant een temperatuur krijgt die gelijk op loopt met het weerstation, die, zoals bekend, de schaduwtemperatuur meet. 
Terwijl het dak buiten Roofclix®™ wel 70 graden Celsius wordt, kan het dak onder Roofclix®™ tegelijkertijd zo’n 23 of 24 graden Celsius zijn. 
De warmtestroom naar binnen toe wordt tot bijna 0 gereduceerd. 
De werking is dus gelijkwaardig aan het aanbrengen van isolatiepakketten met een Rc van rond 20! 
  
Winter 
In de winter verliezen platte daken warmte door uitstraling en geleiding. 
Dit komt in de spouw terecht. 
De geringe luchtuitwisseling die voldoende is voor het zomereffect, kan in de winter de warmte volstrekt niet afvoeren. 
De spouw krijgt een hogere temperatuur en de warmtestroom naar buiten wordt sterk gereduceerd. 

Warmtestraling door het dak

Door de straling van de zon kan de warmte op een plat dak oplopen tot wel 80º Celsius of meer. De warmte dringt via de dakbedekking door de isolatielaag en wordt naar binnen toe afgegeven. Hierdoor stijgt de temperatuur in het onderliggende pand of de onderliggende etage extreem.

roofclix.jpg

Betonnen dak

Bij betonnen daken duurt het langer voor de warmte binnendringt. De afkoeling van de binnentemperatuur gaat daardoor ook langzamer. Hier geldt: wat er niet in kan komen hoeft er ook niet meer uit.
 

betonnen-dak.jpg

Architecten kunnen lichtere bouwconstructies ontwerpen door Roofclix® dakelementen toe te passen. Het voordeel: besparing op bouwmaterialen, manuren en snellere oplevertijden.