PHi1618
Uw Adviseur en Begeleider in Totaaloplossingen
123m-handen-wassen-01-17.jpg

Schone ruimtes

Schoon maken met EM (Effectieve Microben) is de meest milieu vriendelijke manier van schoon maken van dit moment. EM helpen mee het afval water te zuiveren.

 

Schone ruimtes

schone-ruimtes.jpg
 

Effectieve Microben

Effectieve Microben (EM) is toepasbaar voor verschillende optimalisaties omdat het de kern is van het leven. Bacteriën, schimmels en gisten die gebruikt worden in EM fermenteren organisch materiaal tot een hoogwaardig product. 

 

Voordelen

 • Betere hygiëne
 • Bevorderd gezondheid en weerbaarheid planten
 • Bevorderd gezondheid en weerbaarheid dieren
 • Betere bodem structuur
 • Zet mest om tot een hoogwaardige grond verbeteraar
 • Draagt bij tot het vitaler maken van water
 • Draagt bij om de Land- en Tuinbouw circulair te laten werken
 

Wipe & Clean

Wipe & Clean is een 100% natuurlijk reinigingsmiddel van Effectieve Micro-organismen.
In en rond ons huis leven miljarden bacteriën. Voor een aangenaam leefmilieu en gezond huis is het belangrijk dat de goede bacteriën in de meerderheid zijn. Dit kan met Wipe & Clean! De Effectieve Micro-organismen zorgen voor die evenwichtige balans in huis. Het zijn goede bacteriën, onmisbaar voor een gezonde leefomgeving. Verkrijgbaar in Classic/Naturel, Heilige Basilicum en Munt, zowel in een spuitflacon (1 liter kant-en-klaar) en bag-in-box (2 liter). Voor professionele schoonmakers zijn er verpakkingen van 20 liter en 250 liter.

Onderhoud vloeren, wandtegels, keuken en badkamer
Je kan Wipe & Clean dagelijks gebruiken om schoon te maken. Vooral voorwerpen met een glad oppervlak zijn geschikt om met Wipe & Clean te reinigen.
De effectieve micro-organismen vinden hun weg langs de dagelijkse huishoudelijke taken. Van badkamer tot kinderkamer, van vaatwas tot wasmachine. Ook voor het schoonmaken van fietsen, auto’s en andere metalen constructies is Wipe & Clean ideaal. Er is geen enkele taak waar de Micro-organismen uit EM hun nut niet kunnen bewijzen !

Werkwijze
Je kan op dezelfde manier werken als wanneer je schoon­maakt met traditionele of biologische schoonmaakmiddelen. Omdat Wipe & Clean niet schuimt, zie je onmiddellijk het effect. Spoelen is soms niet eens nodig.
Advies: 1 liter Wipe & Clean per 10 – 100 liter water

Geurvermindering, afvoerbuizen en afvoerputjes (septische put) 
Onaangename luchtjes van afvoerbuizen en afvoerputten verdwijnen door regelmatig Wipe & Clean door de goot of het toilet te spoelen. Daarmee voorkom je bovendien dat de afvoerbuizen verstopt raken.
Advies: 1 liter Wipe & Clean puur of aanlengen op 10 liter water

Schoonmaken van vuile voorwerpen
Laat vuile voorwerpen of gereedschappen, met bezinksel en/of aanslag, enkele uren of dagen weken in een geconcen­treerde Wipe & Clean-oplossing. Soms komt al het bezinksel of de aanslag vanzelf los. In andere gevallen kan je het vuil of de aanslag na het inweken afwrijven en wegspoelen.
Om u een idee te geven, enkele voorbeelden:

 • Hardnekkige vlekken op vloeren, wandtegels, keuken- en badkamermeubels goed nat maken, laten weken, schrobben en afspoelen.
 • Na enkele uren weken komt de aanslag op koffie- en theekopjes of kannen los en verdwijnt.
 • Grijze aanslag van kraanwater op de bodem en op de wanden van emmers en waterkannen komt los. Even afwrijven en wegspoelen.
 • Na enkele uren weken kan je plastic voorwerpen goed reinigen.
 • Leg enkele EM-keramiekpijpjes in de fluitketel. Zo zet het bezinksel zich minder vast. Vervolgens vul je de ketel met een Wipe & Clean-oplossing en laat je het geheel een dag weken. Het bezinksel komt gemakkelijk los.
 • Koperen en zilveren voorwerpen worden gladder en glanzen na een weekbeurt in Wipe & Clean-oplossing. Hele vuile voorwerpen hebben meestal nog een poetsbeurt nodig en/of een tweede bad met Wipe & Clean-oplossing.
 • De bodem van pannen waarin vaak en lang wordt gekookt, wordt weer schoon na een weekbeurt in een Wipe & Clean-oplossing. Soms nog even bijwerken voor een beter resultaat.
 • Matten die akelig ruiken, goed nat maken met een Wipe & Clean-oplossing en vervolgens laten drogen. Schrobben met een borstel en dan afspoelen.

Advies: 1 liter Wipe & Clean puur of aanlengen op 10 liter water

Wasmachine en vaatwas
Kalkaanslag is één van de meest voorko­mende problemen bij wasmachines en vaatwassers. EM-keramiek zorgt voor zachter water en een mooiere glans op de vaat. Als je Wipe & Clean en of EM-keramiek in de wasmachine en de vaatwas gebruikt, kan je bovendien de hoeveelheid wasmiddel verminderen.
Advies: 30 – 50 ml Wipe & Clean puur en/of 30 – 50 stuks grijze EM-keramiekpijpjes in een washandje dichtnaaien en mee wassen of plaats een EM-keramiek waterverbeteraar tussen de leiding van je watertoevoer.